Clicky


Vrachtwagen volledig uitgebrand in Zutphen

Vrachtwagen volledig uitgebrand in Zutphen [+foto]
03-06-2020 08:46 | Brand | auteur Redactie

ZUTPHEN - In de nacht van dinsdag op woensdag rond 03:00 uur kreeg de brandweer een melding van brand in een vrachtwagen aan de Piet Heinstraat in Zutphen. In deze straat, die praktisch tegenover de brandweerkazerne ligt, stond een trekker zonder oplegger in brand.

Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, sloegen de vlammen er bij aankomst al uit en was er geen redden meer aan. Er is een extra waterwagen opgeroepen om het vuur onder controle te krijgen. De vrachtwagen brandde echter volledig uit. De vrachtwagen stond geparkeerd aan de rand van het bedrijvenparkje, parallel aan de N348. De chauffeur/eigenaar was niet ter plaatse.

De melder was in een naastgelegen bedrijf aan het werk en hoorde wat harde knallen. Hierop ging hij buiten kijken en trof hij de vrachtwagen in brand aan, waarop hij 112 belde. Mogelijk kwamen de knallen door het uit elkaar klappen van de banden.

De politie en brandweer hebben nog geen idee van de oorzaak van de brand. Er zijn geen directe aanwijzingen (meer) te zien die duiden op brandstichting, maar brandstichting kan ook nog niet worden uitgesloten. Of er recent met de vrachtwagen was gereden en een technisch defect mogelijk de oorzaak is, is ook nog niet bekend. In de loop van de dag zal hier verder naar gekeken worden. De omgeving van de vrachtwagen is afgezet. Ook is nog niet duidelijk van welk bedrijf de vrachtwagen is.