Transport Online - Boa's handhaven woensdag niet in vier grote steden

Boa's handhaven woensdag niet in vier grote steden

Boa's handhaven woensdag niet in vier grote steden
02-06-2020 20:08 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) handhaven woensdag niet in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De boa's delen geen boetes uit, maar zullen alleen waarschuwen. Dat hebben de vakbonden Nederlandse Boa Bond en BOA ACP laten weten. De actie is een waarschuwing aan het adres van minister Ferd Grapperhaus (Justitie) met wie de bonden donderdag een gesprek hebben, zeggen ze.

De boa’s van Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Oostzaan sluiten zich aan bij de acties. Zij gaan in optocht met zwaailichten van stadhuis naar stadhuis. De boa's zouden aanvankelijk op eerste pinksterdag actie voeren.

Aanleiding voor de acties is de ernstige mishandeling van een boa op Hemelvaartsdag in IJmuiden. De boa's willen daarom worden uitgerust met beschermingsmiddelen zoals een wapenstok en/of pepperspray. Grapperhaus vindt dat alleen de politie geweld mag gebruiken.

"We wilden eerder actie voeren, maar nu zit de actie vlak voor het gesprek met Grapperhaus omdat we een signaal willen afgeven", aldus voorzitter Ruud Kuin van de Nederlandse Boa Bond. "Maandag 8 juni debatteert de Tweede Kamer ook over verdedigingsmiddelen voor boa’s."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions