Clicky

 
Transport Online - Cao beroepsgoederenvervoer verlengd tot 1 januari 2021

Cao beroepsgoederenvervoer verlengd tot 1 januari 2021

Cao beroepsgoederenvervoer verlengd tot 1 januari 2021
02-06-2020 19:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - [update 10:31 uur] De cao voor werknemers in het beroepsgoederenvervoer en het verticaal transport wordt ongewijzigd verlengd tot 1 januari 2021. De leden van FNV, CNV en De Unie hebben hiermee ingestemd. Zij konden tot 1 juni hun mening over het voorstel kenbaar maken. Gisteren, dinsdag 2 juni, hebben de organisaties van werkgevers en werknemers in Gouda de overeenkomst ondertekend.

Werkgeversorganisaties TLN en VVT hebben samen met vakbond FNV het initiatief genomen om te komen tot een ongewijzigde verlenging van de cao in verband met de grote economische onzekerheden als gevolg van de coronacrisis. Alle energie is erop gericht bedrijven gezond te houden en zo werkgelegenheid zeker te stellen. Partijen zullen nu bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vragen om algemeen verbindendverklaring, zodat de afspraken gelden voor alle bedrijven in de sector.

De verlenging houdt in dat alle afspraken in de bestaande cao de rest van dit jaar zo blijven. Alle rechten en plichten blijven zoals ze waren, met inbegrip van loonschalen en regelingen omtrent overwerk, verlof en vakantiegelduitkering. Er vindt in 2020 geen loonaanpassing plaats.
Onderhandelingen over inhoudelijke wijziging van de cao zijn pas bij de volgende cao-ronde aan de orde. De gewijzigde economische situatie en veranderde vooruitzichten zullen daarbij vanuit TLN nadrukkelijk onderwerp van gesprek zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden