Clicky

 
Transport Online - Tekort aan vrachtvluchten ondanks gekelderde vraag

Tekort aan vrachtvluchten ondanks gekelderde vraag

Tekort aan vrachtvluchten ondanks gekelderde vraag
02-06-2020 19:18 | Coronavirus | auteur ANP

GENÈVE - Het aanbod van vrachtvervoer per vliegtuig was in april te krap ondanks een historische daling van de vraag. Dat stelt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA. De oorzaak is het wegvallen van veel vluchten door passagiersvliegtuigen als gevolg van de coronapandemie. Deze toestellen vervoeren in het ruim ook vaak vracht.

De vraag naar luchtvrachtvervoer daalde in april met 27,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De capaciteit daalde in dezelfde maand nog harder, met 42 procent. Het aanbod van laadruimte in passagierstoestellen kromp volgens IATA met driekwart. Dit werd maar ten dele opgevangen door meer aanbod van vrachtvliegtuigen.

Volgens IATA doen luchtvaartmaatschappijen er alles aan om aan de vraag naar vrachtvluchten te voldoen. Zo worden speciale chartervluchten gepland en vullen vliegmaatschappijen soms zelfs passagiersruimtes met goederen. Tegelijkertijd klaagt IATA-topman Alexandre de Juniac dat overheden traag toestemming geven voor vrachtvluchten. Vooral in Afrika en Latijns-Amerika zorgt dit voor moeilijkheden bij de snelle levering van vracht en medische benodigdheden, aldus De Juniac.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats