Transport Online - Kabinet raadt reizen binnen Europa vanaf 15 juni niet langer af

Kabinet raadt reizen binnen Europa vanaf 15 juni niet langer af

Kabinet raadt reizen binnen Europa vanaf 15 juni niet langer af
02-06-2020 18:18 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Nederlanders kunnen vanaf 15 juni makkelijker naar de meeste Europese landen reizen. Het kabinet is van plan woensdag aan te kondigen dat het advies over reizen naar een deel van de landen in Europa dan wordt versoepeld, bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. Niet-noodzakelijke reizen worden nu nog ontraden wegens het coronavirus.

Het kabinet liet eerder weten dat Nederlanders waarschijnlijk alleen op vakantie kunnen in een land waar het risico even groot is als in Nederland. Er zal nog wel een waarschuwing gelden om te letten op eventuele risico's in andere landen. Ook houden sommige landen mogelijk vast aan beperkingen, waardoor een familiebezoek of vakantie toch lastig wordt.

Maar voor Nederlanders belangrijke vakantielanden als Duitsland en Frankrijk geven aan per 15 juni weer open te gaan. Ze willen vanaf dat moment weer toeristen ontvangen. Frankrijk pleit ervoor om alle Europese binnengrenzen te openen.

Vakantiegangers die naar een land gaan waarvoor een negatief reisadvies geldt, zijn bijvoorbeeld niet verzekerd. Omdat voor alle landen minimaal code oranje geldt, boden de meeste luchtvaartmaatschappijen de laatste tijd ook nauwelijks reizen aan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen