Clicky

 
Transport Online - easyJet vliegt vanaf 1 juli weer vanaf Schiphol

easyJet vliegt vanaf 1 juli weer vanaf Schiphol

easyJet vliegt vanaf 1 juli weer vanaf Schiphol
02-06-2020 10:46 | Coronavirus | auteur Redactie

SCHIPHOL - easyJet is van plan om vanaf 1 juli weer op te starten met vluchten vanaf Schiphol om deze zomer vanaf Amsterdam uiteindelijk weer naar 35 bestemmingen te vliegen. De vluchtfrequentie op deze routes zal lager liggen dan gebruikelijk. Waar er bijvoorbeeld normaal gezien meerdere vluchten naar een bestemming per dag zijn is het vluchtschema geconsolideerd, zodat het in lijn is met de huidige klantvraag.

De luchtvaartmaatschappij breidt in haar hele Europese netwerk het aantal vluchten vanaf 1 juli uit nu de reisbeperkingen langzamerhand afnemen en is van plan om 50 procent en 75 procent van al haar 1,022 routes in respectievelijk juli en augustus te vliegen. De totale capaciteit tussen juli en september is 30 procent, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Eerder kondigde de maatschappij al aan vanaf 15 juni beperkt te gaan vliegen binnen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië.

De vluchten vanaf Schiphol zullen plaatsvinden met inachtneming van nieuwe veiligheidsmaatregelen, waaronder strengere schoonmaak- en desinfectieprocedures en verplichte mondkapjes voor passagiers en crew. Ook wordt er op de korte afstandsvluchten geen eten en drinken geserveerd. De maatregelen zijn in overleg met de luchtvaartautoriteiten, de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO en het Europees agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart, EASA, geïmplementeerd.

William Vet, Country Manager easyJet Nederland: “We kunnen niet wachten om weer vanaf Amsterdam te gaan vliegen nadat onze toestellen al sinds eind maart aan de grond staan. Met onze nieuwe veiligheidsmaatregelen willen we mensen weer het vertrouwen geven dat ze veilig kunnen gaan reizen zodra de reisbeperkingen worden opgeheven zodat de vraag geleidelijk terugkeert. Dankzij de routes die we vanaf juli weer gaan vliegen kunnen zakenreizigers hun essentiële reizen weer maken, mensen herenigd worden met vrienden en familie in het buitenland, en hopelijk ook op zomervakantie voor zover de maatregelen dit toelaten.”

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions