Clicky

 
Transport Online - Acties bij Tata Steel komen dichterbij door aflopend ultimatum

Acties bij Tata Steel komen dichterbij door aflopend ultimatum

Acties bij Tata Steel komen dichterbij door aflopend ultimatum
02-06-2020 09:49 | Algemeen | auteur AFN

AMSTERDAM - De onrust die bij Tata Steel in IJmuiden is ontstaan door het plotselinge vertrek van directeur Theo Henrar is nog lang niet voorbij. Vakbond FNV dreigt met acties als de Europese directie van het staalbedrijf niet met een goede verklaring komt voor dat vertrek. Daarnaast wil FNV dat Tata Steel zich houdt aan een werkgelegenheidspact dat eerder werd afgesloten. Een ultimatum van de vakbond loopt om 16.00 uur af.

In het werkgelegenheidspact werd afgesproken dat er tot oktober 2021 geen ontslagen vallen bij de voormalige Hoogovens. FNV eist nu ook dat dat pact met vijf jaar wordt verlengd. Daarmee lijkt het onwaarschijnlijker dat Tata Steel Europe aan de eisen van de bond zal voldoen. Het staalbedrijf is al enige tijd bezig met reorganisatieplannen. Die leidden al eerder tot ophef bij de werknemers in IJmuiden omdat er relatief veel ontslagen bij de Nederlandse vestiging zouden vallen volgens uitgelekte plannen.

FNV heeft overigens al voorgesorteerd op het afwijzen van de eisen. Voor donderdag heeft het een vergadering belegd voor de 4000 Tata-werknemers die lid zijn van de bond. Die vergadering wordt op het parkeerterrein De Bazaar in Beverwijk gehouden. De leden kunnen dan in hun auto de vergadering volgen als ze dat willen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,130
Diesel1,748

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions