Transport Online - 'Spanje verlengt lockdown nog een keer tot 21 juni'

'Spanje verlengt lockdown nog een keer tot 21 juni'

'Spanje verlengt lockdown nog een keer tot 21 juni'
31-05-2020 15:13 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

MADRID - De Spaanse premier zal het parlement vragen in te stemmen met een laatste verlenging van de lockdown van twee weken tot 21 juni. Daarna zal de regering de bewegingen van de burgers niet langer beperken. Dat meldt de Spaanse krant El Pais.

Volgens de krant zei premier Pedro Sanchez in een videoconferentie tegen regionale regeringsleiders dat dit de laatste lockdown zal zijn, aangezien de Spaanse besmettingscijfers aanzienlijk zijn gedaald.

Het dodental van het land steeg zaterdag met 4 tot 27.125, zei het ministerie van Volksgezondheid. De enorme daling van de dagelijkse sterfgevallen laat zien dat Spanje de uitbraak onder controle heeft. Het aantal besmettingen nam toe met 271 tot 239.228 op zaterdag.

Als een van de zwaarst getroffen landen door Covid-19, heeft Spanje op 14 maart de noodtoestand uitgeroepen, waarbij een strikte lockdown gold. Mensen mochten alleen hun huis verlaten om voedsel te kopen, voor medische zorg of als ze niet thuis konden werken. Kinderen zaten aanvankelijk de hele dag binnen opgesloten. De beperkingen worden nu geleidelijk versoepeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,658
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions