Transport Online - Spaanse politie onderzoekt reis Belgische prins Joachim

Spaanse politie onderzoekt reis Belgische prins Joachim

Spaanse politie onderzoekt reis Belgische prins Joachim
31-05-2020 15:08 | Coronavirus | auteur ANP

MADRID - De Spaanse Policía Nacional onderzoekt op verzoek van de gezondheidsautoriteiten van de gemeente Cordoba de gedragingen van de Belgische prins Joachim. De oudste zoon van prinses Astrid reisde een week geleden naar Spanje, woonde daar een feest bij en raakte besmet met het coronavirus. Daarbij heeft hij zich onttrokken aan de verplichting om na aankomst eerst veertien dagen in quarantaine te gaan.

Het onderzoek moet ook uitwijzen of bij het privéfeest de geldende regels om verspreiding van het coronavirus in te dammen, zijn geschonden. Volgens die regels mogen maximaal vijftien mensen samenkomen, maar prins Joachim heeft aan de autoriteiten opgegeven voor zijn besmetting zeker met 27 personen in contact te zijn gekomen. Niet duidelijk is nog of die allemaal op het feest waren, of dat hij een aantal elders heeft ontmoet. Als er op het feest te veel mensen waren dan kan de gastheer een boete van maximaal 10.400 euro krijgen.

Het bestuur van de Andalusische stad is woedend op Joachim (28), die na een verblijf van twee maanden bij zijn ouders in Laken, naar Madrid vloog en daarna met de trein naar Cordoba kwam om zijn vriendin Victoria weer te zien en naar verluidt om zich te melden bij het bedrijf waar hij stage loopt. Gemeenteraadslid Miguel Ángel Torrico noemde het handelen van de prins "totaal onverantwoordelijk". Hij brengt "ons allemaal in gevaar". Reden om te vragen om de zwaarst mogelijke straf voor Joachim, die nu in quarantaine zit.

De prins, tiende in de lijn van troonopvolging in België, heeft altijd zijn best gedaan buiten de publiciteit te blijven. Hij vervult binnen het koningshuis ook geen officiële taken, maar is door zijn gedrag opeens wereldnieuws geworden. Zelfs de New York Times berichtte over hem en de Spaanse media hebben geen goed woord voor hem over.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions