Transport Online - Politie houdt 37 betogers aan in buurt Den Haag CS

Politie houdt 37 betogers aan in buurt Den Haag CS

Politie houdt 37 betogers aan in buurt Den Haag CS
30-05-2020 16:49 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 19:30 uur] De politie heeft in Den Haag in de buurt van het Centraal Station 37 betogers tegen de coronamaatregelen aangehouden. Bij de demonstratie waren maximaal dertig mensen toegestaan. Een groep van ruim tachtig mensen probeerde desondanks toch deel te nemen aan de betoging.

Dat gebeurde in de buurt van het Centraal Station. De groep hield geen 1,5 meter afstand en weigerde aanwijzingen van de politie op te volgen, aldus de gemeente. Een aantal is daarop door de politie ingesloten en vervolgens opgepakt. Zij zijn in bussen afgevoerd, ze kregen daarbij mondkapjes uitgereikt van de politie. Elders in de stad zijn ook twee actievoerders opgepakt.

Groepen mensen waren zaterdag op meerdere plekken in Den Haag samengekomen om te betogen. Ze verzamelden zich onder meer op de Koekamp, Lange Vijverberg, het Malieveld en Plein 1813. De meeste demonstraties verliepen zonder incidenten.

De actievoerders zijn niet alleen tegen het coronabeleid van het kabinet, maar ook tegen de ontwikkeling van 5G-netwerken en tegen het kabinet als geheel. In de loop van de middag gingen de betogers uiteen, meldde de politie.

De gemeente Den Haag had de organisatoren van betogingen tegen de coronamaatregelen gewaarschuwd om de regels rond protesten niet te omzeilen. Bij een demonstratie mochten hooguit dertig mensen aanwezig zijn en die moesten minstens 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions