Transport Online - Omstanders Den Haag verspreiden zich na oproep

Omstanders Den Haag verspreiden zich na oproep

Omstanders Den Haag verspreiden zich na oproep
30-05-2020 14:31 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Een grote groep omstanders van een betoging op de Koekamp in Den Haag is zich aan het verspreiden nadat een van de organisatoren daartoe had opgeroepen. Dat gebeurde nadat burgemeester Johan Remkes van Den Haag de politie had opgedragen omstanders te verwijderen als die zich niet aan de aanwijzingen zouden houden.

De gemeente Den Haag had de organisatoren van betogingen tegen de coronamaatregelen enkele dagen geleden gewaarschuwd om de regels rond protesten niet te omzeilen. Bij een demonstratie mogen hooguit dertig mensen aanwezig zijn en die moeten minstens 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Groepen mensen zijn zaterdag bijeengekomen op meerdere plekken in Den Haag om te betogen. Ook op Plein 1813 staan demonstranten. Ze zijn niet alleen tegen het coronabeleid van het kabinet, maar ook tegen de ontwikkeling van 5G-netwerken en tegen het kabinet als geheel.

Volgens de gemeente wilden de demonstranten zaterdag veel kleine protesten gelijktijdig en naast elkaar houden, maar "aanmeldingen van 50 demonstraties met 30 deelnemers en van 100 demonstraties met 20 deelnemers voor aanstaande zaterdag worden niet toegestaan", aldus de gemeente.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions