Transport Online - Zeer grote brand bij Van der Heijden Transport in Hapert [+foto's&video]

Zeer grote brand bij Van der Heijden Transport in Hapert

Zeer grote brand bij Van der Heijden Transport in Hapert [+foto's&video]
29-05-2020 14:03 | Brand | auteur Redactie

HAPERT - [update 17:18 uur] Vrijdagmiddag is brand uitgebroken bij transportbedrijf Van der Heijden Transport aan de Diamantweg in Hapert. De brandweer schaalde rond 14:00 uur op naar een zeer grote brand. De brand werd voor het eerst rond 13:48 uur gemeld bij de hulpdiensten.

Er is een NL Alert uitgezonden en er is GRIP 1 van kracht. Er komt veel rook vrij bij de brand. Omwonenden is geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Ook wordt verzocht de hulpdiensten de ruimte te geven.

Er zijn meer dan 12 blusvoertuigen van de brandweer ter plaatse. De crashtender van Vliegveld Eindhoven is eveneens ingezet. Ook vanuit België is er ondersteuning voor de brandweer onderweg.

De brand ontstond vermoedelijk op het dak en leek eerst vrij snel onder controle.

De brand breidde zich echter vervolgens razendsnel uit. Omdat de brand binnen en enkele minuten snel om zich heen greep, ontkwam een hoogwerker van de brandweer niet aan de vlammen naast het pand. De brandweerlieden hadden geen tijd meer om het voertuig te verplaatsen. De hoogwerker is verloren gegaan.

N284 en A67 gedeeltelijk afgesloten vanwege brand

De N284 kruising Duizel is richting afrit A67 in beide richtingen afgesloten vanwege de brand. Ook de A67 is in beide richtingen afgesloten.

Boer houdt natuur nat om natuurbrand te voorkomen

Terwijl de brandweer bezig is met het blussen van de zeer grote brand krijgen zij hulp van een boer die de natuur rondom de brand nat houdt zodat deze geen vlam vat. De brandweer bedankt de boer hiervoor.

Van der Heijden Transport

Van der Heijden is een familiebedrijf dat sinds 1932 actief is in de transport en logistieke dienstverlening. Het bedrijf staat vandaag de dag onder leiding van de derde generatie in de familielijn en is uitgegroeid tot een organisatie waar 165 medewerkers dagelijks werkzaam zijn in het (inter)nationale wegtransport en warehousing.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen