Transport Online - Onderzoek naar wapens op woonwagenkamp in Maarheeze

Onderzoek naar wapens op woonwagenkamp in Maarheeze

Onderzoek naar wapens op woonwagenkamp in Maarheeze
29-05-2020 10:10 | Binnenland | auteur ANP

MAARHEEZE - De politie is vrijdagochtend binnengevallen in een woonwagenkamp aan de Vinnen in Maarheeze.

Bij de politie kwam onlangs informatie binnen dat verschillende bewoners in het bezit zouden zijn van (vuur)wapens. Op basis van die informatie is besloten om vandaag een inval te doen, meldt de politie.

Vrijdagmorgen om 07.00 uur werd het woonwagenkamp afgesloten met de inzet van een peloton van de Mobiele Eenheid. Daarop werden alle bewoners geïnformeerd. In totaal worden tijdens de actie zo’n 100 medewerkers van politie en Openbaar Ministerie ingezet. Alle woonwagens op het kamp worden doorzocht en ook het terrein rondom de wagens en het kamp wordt uitgespit. Ook worden speurhonden ingezet.

De omvang van deze zoekactie verklaart voor een deel waarom de politie zo massaal aanwezig is op het kamp. Vele handen maken licht werk. Voor een ander deel valt het ook te verklaren op basis van de tijd waarin we leven. Door de geldende maatregelen worden ook wij gedwongen om bijvoorbeeld met meer voertuigen te rijden dan normaal. Alleen op die manier kunnen we ons houden aan de geldende regels voor bijvoorbeeld het houden van afstand, aldus de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions