Clicky

 
Transport Online - Deel A12 tot middernacht dicht vanwege oliespoor [+video]

Deel A12 tot middernacht dicht vanwege oliespoor

Deel A12 tot middernacht dicht vanwege oliespoor [+video]
28-05-2020 15:36 | Weer en Verkeer | auteur ANP | Redactie

DEN HAAG - [update 19:05 uur] Twee rijbanen van de snelweg A12 vanuit Den Haag richting Utrecht zijn tot middernacht afgesloten. Bij een verkeersongeval ter hoogte van Woerden is er zoveel olie op de weg terechtgekomen dat het asfalt opnieuw moeten worden uitgefreesd. De file was rond 15.00 uur al gegroeid tot 10 kilometer, met meer dan een uur vertraging, meldt de verkeersdienst van de ANWB.

Bij het ongeval waren een busje, enkele personenauto's en een vrachtwagen met dieplader betrokken. Op de dieplader stond een kraan, die een grote lading hydraulische olie heeft verloren. Het spul is zodanig in het asfalt getrokken, dat uitfrezen noodzakelijk is. Dat gaat lang duren. Een derde rijbaan moet ook worden aangepakt, maar die zal naar verwachting rond 19:00 uur kunnen worden vrijgegeven.

Rijkswaterstaat adviseert automobilisten de A12 te mijden. Vanwege de herstelwerkzaamheden is er maar één rijbaan beschikbaar, en het ziet er niet naar uit dat dat snel verandert, aldus Rijkswaterstaat. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden en vanaf het Prins Clausplein de A4, A9 en A2 te volgen. Vanaf Rotterdam wordt omrijden via de A16, A15 en A27 aangeraden, hoewel het donderdagmiddag lange tijd ook op de A15 erg druk was.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden