Clicky

 Zwarte dozen Pakistaans ramptoestel geborgen

Zwarte dozen Pakistaans ramptoestel geborgen
28-05-2020 12:21 | Ongevallen | auteur ANP/RTR

ISLAMABAD - Zoekteams hebben ook de tweede zwarte doos geborgen van het passagiersvliegtuig dat crashte in de Pakistaanse miljoenenstad Karachi. Het gaat om de zogeheten cockpitvoicerecorder.

De Airbus A320 van luchtvaartmaatschappij Pakistan International Airlines stortte vorige week neer. Het toestel belandde in een woonwijk van de havenstad. 97 van de 99 mensen aan boord overleefden de vliegramp niet.

"De zoektocht is vanochtend hervat. De voicerecorder is aangetroffen in het puin", meldt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. De andere zwarte doos was eerder al geborgen.

De cockpitvoicerecorder registreert de geluiden in de cockpit, waaronder gesprekken tussen bemanningsleden. Die informatie zal volgens de woordvoerder erg waardevol zijn voor het onderzoek.

De piloot van het passagiersvliegtuig had kort voor de crash melding gemaakt van motorproblemen. De Pakistaanse autoriteiten krijgen bij het onderzoek naar de ramp hulp van Franse deskundigen, omdat het 15 jaar oude toestel in Frankrijk is ontworpen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats