Transport Online - Trump ondertekent donderdag decreet over sociale media

Trump ondertekent donderdag decreet over sociale media

Trump ondertekent donderdag decreet over sociale media
28-05-2020 10:05 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump ondertekent donderdag een decreet over sociale media. Dat heeft zijn woordvoerder Kayleigh McEnany woensdag (lokale tijd) gezegd. Volgens de krant The Washington Post kunnen Twitter, Facebook en Google gestraft gaan worden voor de manier waarop zij berichten modereren. McEnany heeft daar niets over bekendgemaakt.

De aankondiging komt kort nadat Trump hard uithaalde naar onder meer Twitter vanwege het plaatsen van een waarschuwing bij zijn tweets over stemmen per brief. Twitter zei dat de informatie mogelijk onjuist is en verwees naar meerdere media die hebben geschreven over stemmen per post.

"Republikeinen hebben het gevoel dat socialemediaplatforms conservatieven de mond snoeren. We gaan hen stevig reguleren of sluiten omdat we dit nooit kunnen toestaan", zei Trump woensdag op Twitter. Trump gebruikt het sociale medium dagelijks. Voor belangrijke publicaties, maar ook voor aanvallen op tegenstanders.

De topman van Twitter Jack Dorsey zegt dat het sociale medium "niet de arbiter van de waarheid" is. "Onze bedoeling is om meer informatie te geven over uiteenlopende standpunten, zodat de gebruikers uiteindelijk hun eigen conclusie kunnen trekken."

Mark Zuckerberg, topman van Facebook, uitte zijn zorgen over het plan van Trump. "Het censureren van sociale media is niet de juiste reactie voor een overheid die zich zorgen maakt om censuur."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions