Transport Online - Coronacrisis dwingt vliegtuigbouwer Boeing tot massaontslag

Coronacrisis dwingt vliegtuigbouwer Boeing tot massaontslag

Coronacrisis dwingt vliegtuigbouwer Boeing tot massaontslag
27-05-2020 18:59 | Coronavirus | auteur ANP

SEATTLE - Vliegtuigfabrikant Boeing ziet zich door de coronacrisis gedwongen zeker 6770 medewerkers te ontslaan. Doordat de wereldwijde virusuitbraak luchtvaartmaatschappijen in financiële problemen heeft gebracht, verwacht het Amerikaanse concern de komende jaren veel minder vliegtuigen af te leveren dan aanvankelijk geschat.

De duizenden ontslagen die David Calhoun in een mededeling aan Boeing-personeel aankondigt vormen een eerste ontslagronde. Die raakt vooralsnog personeel in de Verenigde Staten, waar in combinatie met een vrijwillige vertrekregeling ruim 12.000 banen worden geschrapt. Ook Boeing-afdelingen buiten de VS werken aan plannen om het personeelsbestand in te krimpen, maar daarover wordt pas later meer duidelijk.

Boeing had voor de crisis wereldwijd ruim 161.000 werknemers, van wie de meesten in de VS werken. In Europa, waaronder Nederland, werken zo'n 5500 mensen voor het luchtvaart- en defensieconcern. Boeing Nederland was nog niet direct bereikbaar voor een toelichting.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions