Transport Online - KLM gestart met duurzaam taxiënde vliegtuigen

KLM gestart met duurzaam taxiënde vliegtuigen

KLM gestart met duurzaam taxiënde vliegtuigen
27-05-2020 17:14 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - Vandaag is KLM gestart met deelname aan de Schiphol proef met duurzaam taxiënde vliegtuigen. De proef is uitgevoerd met een Taxibot, een hybride sleepvoertuig, dat anders dan reguliere pushback trucks gecertificeerd is om een vol vliegtuig tot vlakbij de startbaan te brengen zonder dat de vliegtuigmotoren draaien. Het is de verwachting dat hiermee 50 tot 85% brandstof wordt bespaard.

De Taxibot is door Schiphol aan KLM, Transavia en Corendon ter beschikking gesteld om in gezamenlijkheid te onderzoeken hoe het taxiën kan worden verduurzaamd.

Tijdens de proef werd een lege B-737 van KLM naar de startbaan gebracht door de Taxibot. “Het is belangrijk te onderzoeken hoeveel CO2-uitstoot we met het gebruik van de Taxibot kunnen reduceren”, licht projectmanager van KLM Jeroen Jaartsveld toe. “We willen ook weten hoe lang het taxiën met de Taxibot duurt, wat het effect is op het onderhoud van de vliegtuigmotoren en hoe we duurzaam taxiën kunnen inpassen in de dagelijkse operatie op Schiphol als je de Taxibot grootschalig zou inzetten.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions