Transport Online - FIOD neemt acht miljoen illegale sigaretten in beslag

FIOD neemt acht miljoen illegale sigaretten in beslag

FIOD neemt acht miljoen illegale sigaretten in beslag
27-05-2020 16:46 | Algemeen | auteur Redactie

VENRAY - Na een controle van de Douane heeft de FIOD afgelopen maandag op een bedrijventerrein in Venray acht miljoen illegale sigaretten in beslag genomen. De sloffen sigaretten zaten in een container afkomstig uit Singapore en waren verpakt in kartonnen dozen zonder opschrift. Deze dozen waren op pallets gestapeld en verpakt in aluminiumfolie. Een 47-jarige man uit Tilburg is aangehouden, meldt de FIOD woensdag.

Als deze sigaretten op de Nederlandse markt terecht waren gekomen, zou een bedrag van circa € 2,5 miljoen aan accijnzen en omzetbelasting zijn ontdoken. De sigaretten zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd. De FIOD doet onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken, aldus de FIOD.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KOOLWIJK
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen