Transport Online - Politie grijpt in bij Vion Food Group wegens schenden coronarichtlijn

Politie grijpt in bij Vion Food Group wegens schenden coronarichtlijn

Politie grijpt in bij Vion Food Group wegens schenden coronarichtlijn
27-05-2020 16:30 | Algemeen | auteur ANP

APELDOORN - De politie in Apeldoorn heeft woensdagmiddag een slachterij van vleesverwerker Vion in Apeldoorn afgesloten omdat daar de coronarichtlijnen waren geschonden. Bij de slachterij waren achttien busjes met arbeidsmigranten aangekomen, die onderling niet voldoende afstand hielden, aldus het ministerie van Landbouw.

Het gaat om een besluit van de Veiligheidsregio, benadrukt het ministerie. Met dranghekken en politieauto's is de toegang tot het bedrijf afgesloten. Wat het besluit precies inhoudt, is nog onduidelijk. Woordvoerders van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en van de gemeente Apeldoorn weigerden commentaar. Ook Vion wilde nog niets kwijt over de situatie.

Eerder werden slachthuizen van Vion gesloten wegens uitbraken van het nieuwe coronavirus. Of deze vestiging van Vion ook voor langere tijd dicht moet, is onduidelijk.

Minister Carola Schouten (Landbouw) sprak dinsdagavond nog met vertegenwoordigers van de vleesverwerkende industrie, over hoe zij van plan zijn hun werknemers beter te beschermen tegen besmetting met corona. Schouten riep de sector een dag eerder op met plannen te komen voor de bescherming van hun werknemers. "En als dat onvoldoende is, dan moet ik ook de medewerkers van de NVWA gaan beschermen", zei de minister toen. Ze doelde daarmee op de verplichte aanwezigheid van controleurs bij slachterijen. Als die worden teruggetrokken uit een slachterij, moet die de deuren sluiten.

Het vervoer van de werknemers werd na het gesprek expliciet genoemd als punt van aandacht, door zowel Schouten als door Jos Goebbels, voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions