Transport Online - Chauffeurs in België aangehouden in zaak dodentrailer Grays

Chauffeurs in België aangehouden in zaak dodentrailer Grays

Chauffeurs in België aangehouden in zaak dodentrailer Grays
27-05-2020 12:28 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - De Belgische politie heeft verdachten opgepakt in de zaak van de 39 Vietnamese migranten die vorig jaar omkwamen in een koeltrailer in het Britse Grays. Het gaat onder meer om chauffeurs die de migranten vanuit Brussel naar Noord-Frankrijk brachten, waar ze in vrachtwagens konden worden geplaatst.

De mensensmokkelaars zouden gebruik hebben gemaakt van zogenoemde safehouses in de Brusselse gemeente Anderlecht. Enkele Brusselaars van Vietnamese oorsprong die hier volgens de autoriteiten bij betrokken waren, zijn hiervoor opgepakt. Een aantal verdachten is inmiddels vastgezet door de onderzoeksrechter in Brugge.

De slachtoffers werden op 23 oktober aangetroffen in een koeltrailer in Grays, een gemeente in Essex. De container was een dag eerder uit de Belgische havenstad Zeebrugge vertrokken.

In een Britse rechtszaak zijn in april vijf verdachten voor de rechter verschenen. De 25-jarige Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur heeft op het proces in Londen verklaard schuldig te zijn aan doodslag. In Ierland is de vermoedelijke organisator van de mensensmokkel opgepakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions