Clicky


Roelofs Int. Transport B.V. koopt ultra-lage Scania 500S

Roelofs Int. Transport B.V. koopt ultra-lage Scania 500S
27-05-2020 11:59 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WIJCHEN - Roelofs Int. Transport B.V. in Wijchen, groupage-specialist op Italië met onder meer een wekelijkse lijndienst naar Sicilië en Sardinië nam recent een nieuwe Scania 500S in een mega-uitvoering in gebruik. De auto heeft een schotelhoogte van 95 centimeter. Ook kocht Hans Roelofs twee Scania’s R410 met een laag chassis op LNG. Zoals bij Roelofs Int. Transport B.V. gebruikelijk, gaat het om rijk uitgeruste voertuigen. Dat komt de chauffeurs ook wel toe: ze rijden jaarlijks rond de 150.000 kilometer.

"De kracht van ons bedrijf is groupage en deelladingen naar alle bestemmingen in Italië, inclusief de eilanden", vertelt Hans Roelofs. "De Scania 500S MEB is de vijfde in de serie die ons wagenpark komt versterken. Ze staan op 315x45x22,5 banden. Dan komen we met onze Berger trailers op drie meter binnenhoogte. Deze Berger trailers zijn aangeschaft omdat ze maar vijf ton wegen. Samen met de Scania 500S op lichtmetalen velgen komen we dan op 13 ton leeg. Zo houden we 27 ton laadvermogen (internationaal) over."

Hans Roelofs heeft ook twee Scania R410 LNG met een laag chassis gekocht. “Daar is de schotelhoogte één meter met 295x60x22,5 banden. We hadden aanvankelijk het idee nog lagere banden eronder te zetten maar dan zou de bodemvrijheid met die LNG tanks toch wel heel bedenkelijk laag worden. Dus daar hebben we vanaf gezien. Maar vanwege het lage chassis durven we er voor de meeste ritten zo ook wel een megatrailer achter te koppelen. Beide LNG-voertuigen rijden vast in Nederland in combinatie met koppelwerk veelal naar Binzen. Deze trucks tanken vol in Sevenum en kunnen dan heen en weer. We zijn met LNG gaan rijden omdat we, richting de toekomst, een begin willen maken met alternatieve brandstoffen. Met een 150 duizend kilometer per jaar en het Mautvoordeel van twee keer in de week op en neer door Duitsland hebben we, denk ik, echt een businesscase.”

Hans Roelofs heeft gekozen voor een fullservice flexibel onderhoudscontract. Hiermee is hij verzekerd van een optimaal onderhouden wagenpark. Dat is ook een van de pijlers die bijdragen tot het nakomen van de afspraken met de klanten, Roelofs Int. Transport B.V. staat namelijk bekend om zijn service en betrouwbaarheid.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions