Clicky


Zonnig pinksterweekend op komst

Zonnig pinksterweekend op komst
27-05-2020 10:55 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het pinksterweekend wordt zonnig en droog met op veel plaatsen maximumtemperaturen tussen de 20 en 25 graden. Volgens Weeronline is het weerbeeld op zaterdag, pinksterzondag en pinkstermaandag vrijwel hetzelfde, met veel zon.

Mensen moeten wel oppassen voor de zon. Weeronline waarschuwt voor een hoge zonkracht tijdens het pinksterweekend met een UV-index van 6 tot 7. Dat betekent dat een onbeschermde huid binnen een kwartier kan verbranden. Het is dus verstandig om je goed in te smeren als je naar buiten gaat. De zonkracht is het sterkst in de middaguren tussen 12.00 en 15.00 uur.

Op maandag gaan de terrassen vanaf 12.00 uur weer open. Veel mensen zijn op pinkstermaandag vrij. Het warme weer zorgt dan mogelijk opnieuw voor grote drukte.

Ook op Hemelvaartsdag was het stralend weer. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen, zei dat het toen veel te druk was. Veel mensen trokken naar de stranden langs de kust, naar strandjes bij meren en plassen en naar de parken in de steden. Recreanten hielden zich niet aan de afstandsregels die zijn ingesteld wegens het coronavirus. Meerdere toegangswegen werden afgesloten en mensen moesten op last van de politie naar huis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions