Transport Online - WHO: in juni duidelijkheid over malariamedicijn hydroxychloroquine tegen coronavirus

WHO: in juni duidelijkheid over malariamedicijn hydroxychloroquine tegen coronavirus

WHO: in juni duidelijkheid over malariamedicijn hydroxychloroquine tegen coronavirus
26-05-2020 19:56 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

ZÜRICH - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht dat een onderzoeksteam al volgende maand met conclusies komt over de veiligheid van het malariamedicijn hydroxychloroquine als middel tegen het coronavirus. De mededeling komt een dag nadat de organisatie een wereldwijde proef bij coronapatiënten met dit middel voorlopig had stilgelegd.

In een aantal landen waren tests gestart om te kijken of het malariamedicijn helpt om te voorkomen dat iemand het virus krijgt. Maar de WHO schort de proeven op na een studie in het Britse medische tijdschrift The Lancet. Dat ontdekte dat bij patiënten die hydroxychloroquine krijgen, hogere sterftecijfers zijn en een hogere frequentie van onregelmatige hartslagen hadden.

De Amerikaanse president Donald Trump had het middel als mogelijke behandeling voor de ziekte aanbevolen. Hij nam het zelf ook een tijdje, maar is er mee gestopt.

Schadelijkheid

Een definitief besluit over de schadelijkheid, de voordelen of nadelen van hydroxychloroquine zal worden genomen zodra alle gegevens zijn beoordeeld", aldus de WHO. "Deze beoordeling wordt medio juni verwacht."

De WHO beschouwt het Amerikaanse continent inmiddels als het nieuwe epicentrum van de pandemie van het coronavirus. Het is nu niet het moment voor deze landen om de coronabeperkingen te versoepelen, zei de organisatie dinsdag.

Carissa Etienne, WHO-directeur voor Noord- en Zuid-Amerika en hoofd van de Pan American Health Organization, zei via een videoconferentie dat het aantal uitbraken toeneemt in landen als Brazilië. Daar was afgelopen week het aantal gerapporteerde sterfgevallen in een zevendaagse periode, het hoogste ter wereld sinds het begin van de pandemie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions