Transport Online - Remdesivir beschikbaar voor sommige Britse coronapatiënten

Remdesivir beschikbaar voor sommige Britse coronapatiënten

Remdesivir beschikbaar voor sommige Britse coronapatiënten
26-05-2020 19:48 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

LONDEN - Het Verenigd Koninkrijk gaat het antivirale middel remdesivir beschikbaar stellen aan Covid-19-patiënten die daar mogelijk bij gebaat zijn. Het Britse ministerie van Volksgezondheid liet dinsdag weten dat te gaan doen in samenwerking met de Amerikaanse farmaceut Gilead Sciences, die het middel produceert.

Het ministerie liet weten dat de eerste resultaten van meerdere klinische proeven uitwijzen dat het middel de herstelduur van mensen die ziek zijn geworden van het coronavirus met vier dagen kan verkorten. Volgens de Britse regering wordt aan de hand van wie het meest gebaat is bij het medicijn bepaald wie het krijgt. Hoeveel coronapatiënten met behulp van remdesivir gaan worden behandeld, is niet gemeld.

De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock is positief over het middel. "Remdesivir is waarschijnlijk de grootste stap die we hebben gezet in het behandelen van Covid-19 sinds de crisis begon."

Extra zuurstof

Proeven met remdesivir laten zien dat het medicijn het effectiefst is bij patiënten die extra zuurstof nodig hebben, maar niet kunstmatig hoeven te worden beademd, lieten de Amerikaanse National Insitutes of Health vorige week weten. Ook meldden de onderzoekers dat remdesivir het best in combinatie met andere behandelwijzen kan worden toegediend, aangezien nog altijd veel patiënten die het middel kregen uiteindelijk overleden. Gilead verwacht de resultaten van proeven op patiënten met middelmatige klachten eind deze maand.

Hancock zei dinsdag ook dat de voorraad beschermende mondkapjes eindelijk kan worden aangevuld. Hiervoor was er steeds een grote vraag naar vanuit de zorgsector, waardoor er nooit mondmaskers op voorraad waren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions