Clicky


Kleine vrachtwagen met compleet drugslab op A12 in beslag genomen

Kleine vrachtwagen met compleet drugslab op A12 in beslag genomen
26-05-2020 13:28 | Misdaad | auteur Redactie

DRIEBERGEN/ARNHEM - De politie heeft maandag 25 mei op de A12 bij Arnhem een kleine vrachtwagen in beslag genomen die een compleet drugslab vervoerde. De 40-jarige chauffeur uit Beuningen is aangehouden.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 15:30 uur op de A12 in de richting Ede een vrachtwagen rijden die volgens de politiesystemen al eens eerder was opgevallen in een verdachte situatie. De agenten gaven de bestuurder van de vrachtwagen een stopteken waarna op de verzorgingsplaats ‘De Schaars’ een controle plaatsvond.

Zoete geur

Bij controle van de laadruimte van de wagen zien de agenten allerlei attributen waarvan ze uit ervaring weten dat deze gebruikt kunnen worden in een drugslab. Naast allerlei vaten en jerrycans ook de zogenaamde ‘hardware’ om een productielaboratorium voor synthetische drugs in te richten. Ook de bekende zoete geur die om de vrachtwagen hing bevestigde hun vermoeden dat hier een lab vervoerd werd. De chauffeur werd direct aangehouden.

LFO

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie kwamen ter plaatse om een bestandsopname te maken en verzorgden een veilige afvoer van de inhoud van de vrachtwagen. Het bleek inderdaad om een bijna compleet methamfetamine lab te zijn. Niet alleen de hardware en de benodigde chemicaliën waren aanwezig, ook een partij afval en het uiteindelijke product, een hoeveelheid methamfetamine werden in de vrachtwagen aangetroffen. Het lab was al in productie maar werd kennelijk nu verplaatst.

Gsm-jammer

Bij de chauffeur is ook een zogenaamde gsm-jammer aangetroffen. Een gsm-jammer is een apparaat dat wordt gebruikt om te voorkomen dat mobiele telefoons signalen kunnen ontvangen van een gsm-mast. Het bezit van een dergelijk apparaat is in Nederland verboden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst en de eigenaren van het laboratorium.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions