Transport Online - Verkoop bedrijfswagens in Europa meer dan gehalveerd

Verkoop bedrijfswagens in Europa meer dan gehalveerd

Verkoop bedrijfswagens in Europa meer dan gehalveerd
26-05-2020 11:34 | Financieel | auteur ANP

BRUSSEL - De verkoop van nieuwe bedrijfsauto's in Europa is in april meer dan gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder als gevolg van de coronacrisis. Volgens de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA werden er vooral in Spanje, Italië en Frankrijk nauwelijks vrachtwagens of bestelbusjes verkocht. In Nederland daalde de verkoop met 39,5 procent.

Het totale aantal registraties van bedrijfsauto's in de Europese Unie daalde met 67 procent tot 61.369, nadat in maart al een terugval van 47 procent was vastgesteld. Door maatregelen tegen het nieuwe coronavirus bleven veel dealers van vrachtwagens of bestelbusjes vorige maand gesloten. De virusuitbraak raakt bovendien de economische activiteit in Europa hard, waardoor ondernemers mogelijk investeringen in het wagenpark uitstellen.

Onlangs bleek ook al dat de Europese personenautoverkoop in april fors was gekelderd. Daarover zei ACEA dat het om de grootste daling ooit gemeten ging. Het aantal nieuwe personenwagens dat aan de man werd gebracht, kwam vorige maand vergeleken met een jaar eerder meer dan 76 procent lager uit op 270.682 stuks.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen