Clicky


Politie neemt Roemeense trailer met dubbele bodem vol diesel in beslag

Politie neemt Roemeense trailer met dubbele bodem vol diesel in beslag [+foto's]
25-05-2020 19:34 | Criminaliteit | auteur Redactie

LUDWIGSBURG - De politie hield maandag op de A8 Stuttgart-München, tussen de knooppunten Flughafen-Messe en Stuttgart-Plieningen een Roemeense trekker met oplegger aan om te controleren. De politie zag dat de trailer tijdens het rijden de neiging had om te slingeren.

Tijdens de inspectie van het voertuig en de 33-jarige chauffeur bekeek de politie ook de trailer van onderaf en ontdekte een tweede bodem onder de bodem van de trailer.

In deze laag werden talrijke jerrycans met diesel gevonden. Daarnaast vonden de agenten slangen met bijbehorende verlengstukken en twee elektrische pompen, die vermoedelijk gebruikt werden om diesel uit andere tanks over te pompen.

Ook de accubak had plaats moeten maken voor jerrycans en de accu's waren elders geplaatst.

Naast de tank met 1.200 liter diesel had de 33-jarige chauffeur nog zo'n 1.000 lieter diesel in de jerrycans.

Noch het voertuig, noch de chauffeur voldeden aan de vereisten voor het transport van deze hoeveelheid brandstof. Naast de overtredingen van de wet op gevaarlijke stoffen, hebben de agenten samen met een deskundige ook ernstige technische mankementen aan de oplegger gevonden.

Het voertuig werd in beslag genomen in opdracht van de officier van justitie van Stuttgart. De chauffeur moest een borg betalen van enkele duizenden euro's. Het politieonderzoek, inclusief vermoedelijke dieseldiefstallen, loopt nog.