Transport Online - Ministerie toetst nog coronaprotocol Formule 1-race Oostenrijk

Ministerie toetst nog coronaprotocol Formule 1-race Oostenrijk

Ministerie toetst nog coronaprotocol Formule 1-race Oostenrijk
25-05-2020 18:14 | Sport | auteur ANP/DPA

SPIELBERG - Hoewel de Formule 1 de Grote Prijs van Oostenrijk op 5 juli heeft aangemerkt als de start van het seizoen in de koningsklasse, is er nog geen definitieve goedkeuring voor het doorgaan. Het ministerie van Volksgezondheid is nog druk bezig met de beoordeling van het veiligheidsprotocol. "We zitten nog midden in dat proces. We doen ons best daar tijdig een besluit over te nemen", zei gezondheidsminister Rudolf Anschober.

De Formule 1 is door de uitbraak van de coronapandemie volledig lamgelegd. De eerste tien grands prix van het jaar zijn geschrapt of uitgesteld, waaronder de Grote Prijs van Nederland in Zandvoort. De renstallen en hun coureurs kijken nu uit naar 5 juli, waar zonder publiek de race op de Red Bull Ring in Spielberg is gepland. De organisatie heeft op 14 mei bij het ministerie een veiligheidsplan ingediend met maatregelen om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Minister Werner Kogler van Sport verwacht niet al te veel problemen met de veiligheidsvoorschriften voor coureurs, medewerkers en officials. "Het voldoende afstand houden moet niet al te moeilijk zijn. Er zullen wat voorzorgsmaatregelen nodig zijn in in de garageboxen", zei hij. Maar zorgen heeft hij wel. "Die houden verband met vertrek en binnenkomst, de accommodaties en de catering."

Het is in de plannen van de Formule 1 de bedoeling om een week na de eerste race op Spielberg nog een tweede grand prix te houden op het circuit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions