Transport Online - Spoedoverleg vleessector na corona-uitbraak

Spoedoverleg vleessector na corona-uitbraak

Spoedoverleg vleessector na corona-uitbraak
25-05-2020 13:44 | Coronavirus | auteur ANP

GROENLO - De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) voert maandag spoedoverleg met de leden over extra maatregelen na de corona-uitbraak bij vleesverwerkingsbedrijf Vion in Groenlo. De GGD in Gelderland kondigde dit weekend aan dat ook bij andere grote slachterijen in de regio preventieve coronatesten volgen.

Werken de bedrijven niet goed mee, dan overweegt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland een verplichte collectieve quarantaine in te voeren. Wat die precies behelst, kon een woordvoerster maandag nog niet zeggen.

Doordat nog enkele contactgegevens ontbreken of niet kloppen, kan de GGD nu geen goed bron- en contactonderzoek doen, liet de veiligheidsregio zondag weten.

Meer testen

"We juichen het alleen maar toe als er meer wordt getest", zegt een COV-woordvoerder. Wel plaatst hij een kanttekening bij het aantal Vion-medewerkers van wie gegevens nog ontbreken. "Dat zijn er slechts vijf en dat betekent dat van 99,3 procent van de in totaal 647 medewerkers de gegevens wel bekend zijn."

Voorzitter Ton Heerts van de veiligheidsregio stelde Vion zondag een ultimatum. Uiterlijk dinsdagavond moet het vleesbedrijf medewerkers die niet op de testlocatie zijn verschenen alsnog hebben laten testen op het coronavirus. Op dat ultimatum kon een Vion-woordvoerder maandag nog niet inhoudelijk reageren. "We houden ons verder aan alle eisen van de instanties op het gebied van veiligheid en hygiëne. Daar waar nodig nemen we, indien mogelijk, zelf maatregelen", zei hij. "Het is nu aan experts van buitenaf om te kijken welke verdere stappen nodig zijn."

Het slachthuis van de slachter en vleesverwerker in Groenlo werd vorige week gesloten na de uitbraak van het coronavirus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen