Clicky

 
Transport Online - 'Berlijn akkoord over steunpakket Lufthansa'

'Berlijn akkoord over steunpakket Lufthansa'

'Berlijn akkoord over steunpakket Lufthansa'
25-05-2020 13:28 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

BERLIJN - Het management van Lufthansa en de regering in Berlijn lijken het eens te zijn geworden over een pakket maatregelen om de Duitse luchtvaartreus door de crisis te loodsen. Persbureau DPA meldt op basis van ingewijden dat er na weken van onderhandelingen een akkoord is bereikt over een miljardensteun. Een stuurgroep van de Duitse overheid en Brussel zouden nog wel hun fiat moeten geven, zo klinkt het. Ook binnen Lufthansa moet het steunpakket nog door bepaalde organen worden goedgekeurd.

Volgens de berichten neemt Berlijn een belang van 20 procent in de luchtvaartonderneming. Daarmee heeft de Duitse overheid niet het vermogen om beslissingen voor Lufthansa te kunnen blokkeren. Eerder gingen berichten rond dat Berlijn voor 9 miljard euro aan staatssteun zou garanderen.

De Duitse regering en Lufthansa steggelen al weken over de noodsteun voor de geplaagde onderneming. Door de crisis houdt Lufthansa een groot deel van zijn vloot noodgedwongen aan de grond, met uitzondering van de vrachtvluchten. Ondertussen lopen de vaste kosten door en dreigt het geld van de onderneming op te raken.

Bij de Lufthansa Group werken in totaal zo'n 138.000 mensen. De banen van tienduizenden werknemers staan op de tocht.

De Duitse regering had eerder als crisismaatregel besloten om, indien nodig, een belang te nemen in belangrijke bedrijven. In de stuurgroep die daarover gaat, zitten vertegenwoordigers van ministeries zoals het ministerie van Financiën.

Bondskanselier Angela Merkel zei vorige week nog dat snel een besluit te verwachten is. De regering zou intensieve gesprekken voeren met het bedrijf en de Europese Commissie. In het reddingsplan moet rekening worden gehouden met strikte EU-vereisten en de Europese Commissie moet ermee instemmen. Deelname kan ook slechts tijdelijk zijn. De Duitse staat moet daarom ook een 'exitstrategie' ontwikkelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden