Transport Online - Opnieuw medewerker fokkerij besmet met coronavirus door nerts

Opnieuw medewerker fokkerij besmet met coronavirus door nerts

Opnieuw medewerker fokkerij besmet met coronavirus door nerts
25-05-2020 11:25 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Opnieuw is een medewerker van een nertsenfokkerij zeer waarschijnlijk door een nerts besmet met het coronavirus. Dat meldt minister Carola Schouten (Landbouw) aan de Tweede Kamer. Het is het tweede geval waarbij een dier een mens lijkt te hebben aangestoken.

Het nieuwe besmettingsgeval is volgens Schouten vergelijkbaar met het vorige. Op het betreffende bedrijf zijn drie mensen besmet. In ieder geval een van hen is geïnfecteerd door een nerts, blijkt volgens het ministerie uit een analyse van onder meer de genetische code van het virus dat bij hen is aangetroffen.

De infectie heeft waarschijnlijk plaatsgevonden toen nog niet bekend was dat nertsen op dit bedrijf besmet waren, en het personeel nog geen beschermende kleding en mondkapjes droeg. Volgens het RIVM kan besmetting worden voorkomen met correct gebruik van beschermingsmiddelen.

Vorige week werd al bekend dat bij een andere fokkerij een besmetting van dier op mens had plaatsgevonden. Sindsdien moeten nertsenhouderijen waar het coronavirus rondwaart, de stallen gesloten houden voor bezoekers en extra hygiënemaatregelen treffen.

Die maatregelen gaan deze week ook gelden voor andere nertsenhouderijen, totdat vaststaat welke bedrijven precies zijn getroffen. Dat wordt momenteel in kaart gebracht. Bedrijven zijn verplicht aan dat onderzoek mee te werken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions