Clicky


Toeristen kunnen voor juli vakantie in Spanje boeken

Toeristen kunnen voor juli vakantie in Spanje boeken
25-05-2020 10:50 | Coronavirus | auteur ANP

MADRID - Toeristen kunnen vakanties in Spanje boeken die na 30 juni worden gehouden. De huidige quarantaineverplichting geldt dan niet meer, liet de regering weten. Minister van Industrie, Handel en Toerisme, María Reyes Maroto, zei eerder op maandag al dat de quarantaineverplichting die het land heeft ingesteld, niet meer zou gelden wanneer de toeristen komen. Het land is vanaf 1 juli weer open voor buitenlandse toeristen. Momenteel geldt een quarantaineverplichting van twee weken voor buitenlandse reizigers die Spanje binnenkomen.

Spanje heeft dringend behoefte aan inkomsten en ongeveer 12 procent van het bruto binnenlands product dankt Spanje aan de enorme toerismesector. Die ligt als gevolg van de strenge coronamaatregelen plat en dringt aan op heropening. In 2018 bezochten circa 90 miljoen toeristen het land.

Spaanse media meldden maandag dat de regering overlegt met landen waar veel toeristen vandaan komen. Ook is Madrid met de Europese Commissie in gesprek om het toerisme nieuw leven in te blazen. Spanje wil vooral afspraken maken over vliegreizen en over controlemaatregelen bij vertrek en aankomst. Het zou volgens minister van Financiën María Jesús Montero het gemakkelijkst zijn als de Schengenzone hier gezamenlijk een regeling voor treft.

De Franse minister van Milieu, Élizabeth Borne, had in het weekend scherpe kritiek op het Spaanse beleid en raadde Fransen af daar op vakantie te gaan. Ze vindt de Spaanse maatregelen tegenstrijdig. Ze zei dat Madrid wel mensen uitnodigt om te komen, maar ondertussen allerlei beperkingen invoert, vooral voor mensen die met het vliegtuig komen. Minister Reyes Maroto stelde de Fransen maandag in een vraaggesprek gerust en zei dat "heel snel beperkingen worden afgeschaft om het prachtige product dat toerisme in Spanje vertegenwoordigt, weer aantrekkelijk te maken". De Spaanse regering heeft recent nog een mondkapjesplicht ingevoerd op plekken waar je geen 2 meter afstand kan houden, zelfs voor kinderen. Maar die plicht vervalt automatisch bij het einde van de noodtoestand op 7 juni.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions