Transport Online - Veiligheidsregio stelt slachterij Vion Groenlo ultimatum

Veiligheidsregio stelt slachterij Vion Groenlo ultimatum

Veiligheidsregio stelt slachterij Vion Groenlo ultimatum
24-05-2020 23:26 | Algemeen | auteur ANP

GROENLO - Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, stelt vleesverwerkingsbedrijf Vion in Groenlo een ultimatum. Hij geeft het bedrijf 48 uur om 25 medewerkers die niet op de testlocatie verschenen en dus nog niet zijn getest op het coronavirus alsnog te laten testen.

Heerts wil ook de ontbrekende gegevens van vijf medewerkers snel hebben, meldt hij. Doordat contactgegevens ontbreken of niet kloppen, kan de GGD niet goed een bron - en contactonderzoek doen bij de besmette personen. Verder moet Vion laten zien welke medewerkers op andere locaties werken in de regio. Heerts vraagt Vion en de uitzendbureaus verder "dringend" om huisvesting van de medewerkers "op humane wijze" te regelen, zodat die op een veilige manier in quarantaine kunnen.

"Indien er onvoldoende wordt meegewerkt, zal mogelijk worden overgegaan tot verplichte collectieve quarantaine", stelt de Veiligheidsregio ook in de verklaring. Wat daarmee precies bedoeld wordt, is niet duidelijk. Een woordvoerster van de Veiligheidsregio was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Duitsland

Zondag werd bekend dat 147 van de 657 medewerkers in het bedrijf in Groenlo zijn besmet met het coronavirus. De meeste besmettingen (79) zijn vastgesteld bij medewerkers die in Duitsland wonen, de overige 68 besmette personeelsleden wonen in Nederland. Vion is geschrokken van het grote aantal besmettingen in Groenlo. "De gezondheid en veiligheid van al onze medewerkers zijn prioriteit nummer 1. De schrik zit er in omdat dit de eerste keer is dat er is getest onder een groep mensen die vrij is van gezondheidsklachten. En dan blijken 147 mensen uit deze groep zonder klachten het virus te hebben," aldus Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group.

Heerts noemt het aantal besmettingen "zeer zorgelijk". Hij kondigt steekproeven aan. "Andere grote slachterijen in onze veiligheidsregio vraag ik alvast om zich ook voor te bereiden op preventieve steekproefsgewijze testen van de GGD. Zij moeten hiervoor hun administratie op orde hebben."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen