Transport Online - 'Kim Jong-un wil nucleaire afschrikking versterken'

'Kim Jong-un wil nucleaire afschrikking versterken'

'Kim Jong-un wil nucleaire afschrikking versterken'
24-05-2020 10:06 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

PYONGYANG - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een militaire bijeenkomst gehouden om nieuw beleid te bespreken om de nucleaire capaciteit van het land te versterken. Dat meldt staatspersbureau KCNA.

Hoe die versterking er precies uitziet, is onduidelijk. Maar er zouden "cruciale maatregelen" worden genomen "om de vuurkracht van de artillerie van het Koreaanse Volksleger aanzienlijk te vergroten". Tijdens de bijeenkomst werden nieuwe beleidsmaatregelen uiteengezet om de nucleaire afschrikking van het land verder te vergroten en de strategische strijdkrachten op scherp te zetten, aldus KCNA.

Als de bijeenkomst, waarvan de datum niet is bekendgemaakt, de afgelopen dagen heeft plaatsgevonden, markeert dit Kims eerste openbare optreden in bijna drie weken, volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Gezondheid

In april was er lange tijd onduidelijkheid over de gezondheid van Kim, nadat hij afwezig was bij de viering van de geboortedag van zijn grootvader, Kim Il-sung. Pas weken later dook hij weer op bij de opening van een kunstmestfabriek.

Het nieuws over de nucleaire discussie in Noord-Korea komt nadat vrijdag The Washington Post meldde dat de regering van de Amerikaanse president Donald Trump had besproken over het mogelijk houden van de eerste Amerikaanse atoomtest sinds 1992. Als potentiële waarschuwing voor Rusland en China.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,745
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions