Clicky


 


97 doden door vliegtuigcrash Pakistan, twee overlevenden

97 doden door vliegtuigcrash Pakistan, twee overlevenden
23-05-2020 10:31 | Ongevallen | auteur ANP

ISLAMABAD - 97 van de 99 inzittenden van een Pakistaans passagiersvliegtuig dat vrijdag neerstortte, zijn omgekomen door de crash. Dat hebben lokale gezondheidsfunctionarissen bekendgemaakt. De lichamen van alle omgekomen passagiers en bemanningsleden zijn inmiddels geborgen.

De Airbus A320 van Pakistan International Airlines (PIA) stortte neer op een straat tussen huizen in een woonwijk van de stad Karachi, nadat het diverse malen had geprobeerd de landing in te zetten. Reddingswerkers zijn de hele nacht bezig geweest om slachtoffers tussen wrakstukken vandaan te halen.

19 slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd, laten gezondheidsfunctionarissen weten. In de universiteit van Karachi worden DNA-tests uitgevoerd om de overledenen te identificeren.

Technische problemen

Een van de overlevenden, directeur van een bank, verkeert in stabiele toestand, aldus Murad Ali Shah, de eerste minister van de zuidelijke provincie Sindh, die de man in een ziekenhuis ontmoette. Uiteindelijk blijkt hij een van de twee mensen die de ramp heeft overleefd.

Kort voor de crash had de piloot volgens de luchtvaartmaatschappij technische problemen aan de toren gemeld. Radioverslagen geven aan dat een van de motoren van het vliegtuig was uitgevallen. Ooggetuigen meldden aan lokale tv-stations dat ze het vliegtuig rond de luchthaven zagen cirkelen voordat het in de woonwijk neerstortte.

De ramp komt op het moment dat Pakistanen zich voorbereiden op het einde van de ramadan en velen terugkeren naar hun familie om dat te vieren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats