Clicky

 
Transport Online - Transportsector verwacht weinig problemen door Britse quarantaine

Transportsector verwacht weinig problemen door Britse quarantaine

Transportsector verwacht weinig problemen door Britse quarantaine
22-05-2020 15:58 | Coronavirus | auteur ANP

ZOETERMEER - Transport en Logistiek Nederland (TLN) verwacht niet dat Britse regels omtrent verplichte quarantaine voor problemen gaan zorgen voor het internationale wegtransport. Het Verenigd Koninkrijk zal vrachtwagenchauffurs niet vragen om in quarantaine te gaan, denkt de brancheorganisatie. "De impact op internationale handelsstromen zou enorm zijn."

De Britse overheid kondigde onlangs aan dat iedereen die het Verenigd Koninkrijk in wil vanuit het buitenland, twee weken in zelfquarantaine moet. Daarbij hield de regering van premier Boris Johnson zich nog op de vlakte over de details. Wel liet ze al doorschemeren dat mensen die vanuit Ierland arriveren en vrachtwagenchauffeurs zullen worden vrijgesteld.

Mogelijk komen er wel extra maatregelen waar vrachtwagenchauffeurs aan moeten voldoen. TLN denkt dat het verplicht stellen van een gezondheidscertificaat daarbij het meest realistisch is. Het verplicht installeren van een app waarmee de locatie van chauffeurs in de gaten kan worden gehouden, lijkt TLN niet waarschijnlijk. Geen enkel ander Europees land doet dat, "mede vanwege de privacywetgeving".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats