Transport Online - Partijen boos dat kabinet uitstel verkiezingen niet uitsluit

Partijen boos dat kabinet uitstel verkiezingen niet uitsluit

Partijen boos dat kabinet uitstel verkiezingen niet uitsluit
22-05-2020 15:26 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Dat het kabinet niet uitsluit dat de komende verkiezingen wegens de coronacrisis moeten worden uitgesteld, valt verkeerd bij een flink deel van de Tweede Kamer. Onder andere PvdA en PVV willen opheldering, al benadrukt verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren dat juist alles erop gericht is om de verkiezingen te laten doorgaan.

"Mensen moeten hun stem kunnen laten horen, juist in een crisis", twittert PvdA-Kamerlid Attje Kuiken. "Van uitstel kan geen sprake zijn." Thierry Baudet van Forum voor Democratie noemt het "een grof schandaal" dat de regering uitstel "überhaupt overweegt". PVV-leider Geert Wilders twittert in hoofdletters dat er wat hem betreft geen uitstel van de verkiezingen komt en ook de nieuwe partij van Henk Krol is kritisch.

Ollongren wijst erop dat ze slechts gaat uitzoeken of en hoe de komende herindelings- en Tweede Kamerverkiezingen mogelijk zijn als het coronavirus nog rondwaart. Ze gaat eerst navragen of stemlokalen zo kunnen worden ingericht dat kiezers er bijvoorbeeld 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Mocht dat niet mogelijk blijken, dan "kunnen andere opties worden overwogen". De minister noemt uitstel van de verkiezingen en stemmen per post. De mogelijkheden voor dat laatste gaat ze onderzoeken.

Uitstel van de verkiezingen is "nu niet aan de orde", onderstreept Ollongren.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions