Transport Online - LVNL neemt nieuwe procedures voor afname geluidshinder nachtvluchten in gebruik

LVNL neemt nieuwe procedures voor afname geluidshinder nachtvluchten in gebruik

LVNL neemt nieuwe procedures voor afname geluidshinder nachtvluchten in gebruik
22-05-2020 12:00 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - Donderdag heeft LVNL twee nieuwe procedures in het luchtverkeersleidingssysteem geïmplementeerd waarmee geluidshinder van nachtvluchten voor bewoners ten noorden van Schiphol afneemt. Het gaat om de procedure voor hoger aanvliegen vanaf de Noordzee naar de Polderbaan en Zwanenburgbaan in de nacht én de innovatieve vaste nachtnaderingsroute naar de Zwanenburgbaan.

Deze nieuwe procedures zijn nu operationeel en worden door luchtvaartmaatschappijen gevlogen. Om het aandeel vliegtuigen dat de zogenoemde ‘gekromde variant’ kan vliegen (de route die zoveel mogelijk om woonkernen heen loopt) zo snel mogelijk te verhogen, maken LVNL en KLM gebruik van een mogelijkheid om versneld praktijkervaring op te doen met deze variant. Deze mogelijkheid is beschikbaar nu er als gevolg van de coronacrisis minder vliegverkeer is. Hoe meer vliegtuigen de gekromde variant vliegen, hoe minder ernstig slaapverstoorden.

Voor 1 juni wordt op twee middagen (tussen 12:00 en 17:00 uur) gepland om met circa vijf tot tien vliegtuigen van KLM die landen op Schiphol, de gekromde variant naar de Zwanenburgbaan te vliegen (afhankelijk van weer, baangebruik en verkeersaanbod). Het gaat om reeds geplande landingen, er vinden hiervoor geen extra vluchten plaats.

Met deze mogelijkheid beoogt LVNL het aantal vliegtuigen dat de gekromde variant kan vliegen sneller te verhogen waardoor geluidshinder voor bewoners onder de nachtelijke aanvliegroute naar de Zwanenburgbaan op een kortere termijn wordt beperkt. Hiermee komt LVNL tegemoet aan de wens van omwonenden en het Regioforum van de Omgevingsraad Schiphol, ons in te spannen om de participatiegraad van de ‘gekromde variant’ zo snel mogelijk te verhogen.

Foto's

  • KLM PH-BGF
    KLM PH-BGF


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions