Transport Online - Raben Group neemt Fenthols over

Raben Group neemt Fenthols over

Raben Group neemt Fenthols over
22-05-2020 10:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MANNHEIM - De Raben Group neemt op 1 juni 2020 een van de oudste Duitse expeditiebedrijven, Fenthol & Sandtmann GmbH (Fenthols), over. De internationale logistieke dienstverlener Raben, met zijn Duitse hoofdkantoor in Mannheim, bezit sinds 2011 al vijftig procent van de aandelen van Fenthols.

In november tekende Raben Group een koopovereenkomst met de familie Ehrig om de resterende vijftig procent van hun aandelen over te nemen, waaronder de dochterondernemingen FKL Kontraktlogistik en Kraftverkehr P&M Ehrig. De mededingingsautoriteiten hebben de overname inmiddels goedgekeurd.

Volgens de overeenkomst zal Raben alle Fenthols-locaties in Hamburg, Leipzig, Dresden en Erlensee bij Frankfurt am Main overnemen, evenals 460 werknemers.

Met de Fenthols integratie zullen twee succesvolle logistieke dienstverleners fuseren en hun centrale activiteiten in Duitsland concentreren - in het hart van Europa. Met de Duitse Fenthols-vestigingen neemt Raben eersteklas logistieke locaties over. Deze fusie biedt Fenthols ook een nieuw perspectief. "Door de Europese standaard kunnen we profiteren van de internationale knowhow van Raben Group en zo de kwaliteit van onze dienstverlening verder verhogen", zegt Jens Hirschberg, Branch Manager bij de hamburgse site. Beide bedrijven hebben de afgelopen jaren al zeer succesvol samengewerkt.

Fenthol & Sandtmann GmbH, opgericht in Leipzig in 1827, is een van de oudste expeditiebedrijven in Duitsland. Het bedrijf biedt diensten aan voor weg-, zee- en luchtvervoer en contractlogistiek en realiseerde in 2019 een omzet van 125 miljoen euro. Met de volledige integratie in Raben Group kunnen klanten nu profiteren van een veel krachtiger en groter netwerk met 39 vestigingen in heel Duitsland. Meer dan 10.000 medewerkers werken voor Raben in heel Europa. De Groep heeft ook 8.500 transport- en magazijncapaciteit van ongeveer 1.150.000 vierkante meter.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions