Transport Online - 'Tsjetsjeense leider Kadyrov in ziekenhuis met coronavirus'

'Tsjetsjeense leider Kadyrov in ziekenhuis met coronavirus'

'Tsjetsjeense leider Kadyrov in ziekenhuis met coronavirus'
21-05-2020 23:21 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

GROZNY - De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov ligt in het ziekenhuis omdat hij besmet is met het coronavirus. Dat melden Russische media donderdag.

"Ramzan Kadyrov is met een vliegtuig naar Moskou gebracht", schrijft het Russische staatspersbureau TASS, dat een medische bron aanhaalt. Ook andere media schrijven over de ziekenhuisopname van de 43-jarige Kadyrov. De leider zou in stabiele toestand verkeren. Vanuit Moskou is nog niet gereageerd op het nieuws.

Tsjetsjenië is een autonome republiek in het zuidwesten van Rusland. De regio, die overwegend islamitisch is, strijdt voor onafhankelijkheid. Kadyrov is sinds 2007 president van Tsjetsjenië.

Harde aanpak

Kadyrov staat bekend om zijn harde aanpak, zo ook met het coronavirus. Zo noemde hij dokters die klagen over te weinig beschermingsmiddelen "provocateurs". Mensen die zichzelf niet isoleren noemt Kadyrov "terroristen" die volgens hem in kuilen begraven zouden moeten worden. De Tsjetsjeense president heeft al jaren de touwtjes in handen in het gebied.

Kadyrov is niet de eerste politicus die in Rusland wordt opgenomen met het coronavirus. Zo raakte de Russische premier Michail Misjoestin in april besmet. Ook de woordvoerder van de Russische president Poetin, Dmitri Peskov, kreeg het virus.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions