Clicky


Economieën Frankrijk en Duitsland herstellen langzaam van corona

Economieën Frankrijk en Duitsland herstellen langzaam van corona
21-05-2020 09:57 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De bedrijvigheid in de Franse en Duitse economie krabbelt deze maand langzaam op na de eerdere zware klappen door de coronacrisis. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit. De economische activiteit wordt geholpen door de geleidelijke versoepeling van de lockdownmaatregelen in beide landen.

De inkoopmanagersindex voor de Franse industrie kwam volgens een voorlopige raming uit op een stand van 40,3 tegen 31,5 in april. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. De graadmeter voor de Duitse industrie noteerde 36,8 tegen 34,5 een maand eerder. Fabrieken openen langzaam weer de deuren.

De index voor de Franse dienstensector, met bijvoorbeeld toerisme, detailhandel, horeca en luchtvaart, ging naar 29,4 van het dramatische dieptepunt van 10,2 in april. Het openbare leven in Frankrijk komt mondjesmaat weer op gang en daar profiteert de dienstensector van. Dat geldt ook voor Duitsland. Daar steeg de dienstenindex naar 31,4 van 16,2 in april.

De samengestelde index van industrie en diensten in Frankrijk verbeterde naar 30,5 van 11,1 in de voorgaande maand. De Duitse samengestelde index kwam uit op 31,4 van 17,4 een maand eerder.