Clicky


Dodental door coronavirus in VS neemt weer met 1500 toe

Dodental door coronavirus in VS neemt weer met 1500 toe
20-05-2020 10:17 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

BALTIMORE - Na twee dagen met slechts ongeveer 800 doden is het dodental in de Verenigde Staten als gevolg van het coronavirus weer opgelopen met meer dan 1500. In de afgelopen 24 uur werden 1536 doden geregistreerd, meldde de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

In totaal stierven 91.845 mensen in de VS aan het longvirus, het hoogste dodental wereldwijd. De VS registreerden maandag nog 759 doden en een dag daarvoor 820. Daarmee leek het aantal sterfgevallen per dag langzaamaan af te nemen.

Het aantal inwoners in de VS dat is besmet met het longvirus ligt boven de 1,5 miljoen. Wereldwijd zijn bijna 4,9 miljoen mensen geïnfecteerd.

113.000 doden

Een nieuwe voorspelling op basis van negen modellen gaat uit van ongeveer 113.000 doden als gevolg van het coronavirus in de VS op 13 juni. Dat stelt de Covid-19 Forecast Hub van de Universiteit van Massachusetts. Een andere voorspelling, van het prominente onderzoeksinstituut IHME, verbonden aan de universiteit van Washington in Seattle, kwam begin deze maand tot 135.000 doden als gevolg van het virus in augustus.

President Trump benadrukte nog maar eens dat het hoge aantal besmettingen in de VS een gevolg is van het Amerikaanse beleid om zo veel mogelijk te testen. "Ik zie het als een onderscheiding, echt waar. Het is een eerbetoon aan het testen en al het werk dat de professionals hebben gedaan."

Volgens de cijfers van de Johns Hopkins Universiteit zijn er in de VS ruim 12 miljoen mensen getest..

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions