Clicky

 
Transport Online - Dekker Group breidt uit in Rotterdamse haven

Dekker Group breidt uit in Rotterdamse haven

Dekker Group breidt uit in Rotterdamse haven
20-05-2020 09:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Dekker Group gaat uitbreiden in de Rotterdamse haven. Onlangs verlengde het de erfpachtcontracten met 25 jaar voor zijn dochter Maastank aan de Welplaatkade in de Botlek. Dekker Group verwierf ook de aanpalende percelen. Het bedrijf uit Oudekerk aan de IJssel wil op termijn een verdubbeling van de tankopslagactiviteiten in de Rotterdamse haven realiseren.

Met deze uitgifte kan Dekker de capaciteit van haar tankterminal voor de opslag van vegoils, oleochemicals en biofuels in de Rotterdamse Botlekhaven de komende jaren verdubbelen tot ca 140.000 m3 opslagruimte. Dekker is tevens van plan de nautische infrastructuur in de Rotterdamse haven verder uit te breiden. Maastank heeft vanaf mei 2020 het kantoor aan de Welplaatkade 9 in gebruik genomen.

“Wij willen met het afsluiten van de nieuwe erfpachtovereenkomst op de huidige en nieuw verworven percelen onze marktpositie op deze strategische ‘diepzeelocatie’ verder verstevigen en uitbreiden. Als dé aanbieder van gespecialiseerde tankterminal-dienstverlening voor hoogwaardige speciale vegoils, oleochemicals en biofuels”, aldus directeur Jan Due. Hij wees er verder op dat de huidige Maastank organisatie ongewijzigd blijft.

Dekker is een 120 jaar oud familiebedrijf met vestigingen in Ouderkerk a/d IJssel en Rotterdam (Nederland), Dendermonde (België) en Poznan (Polen). Kernactiviteiten van Dekker zijn: de opslag van vloeibare eetbare oliën, vetten en biofuels in roestvrijstalen tanks, de opslag van deze producten in vaste en vloeibare vorm in opslagloodsen, het smelten van cacao, de bewerking van deze producten en cleaning van tankopleggers, bulkauto’s en ISO’s alsmede het vervoer van deze producten over de weg, Dekker beschikt over 100.000 m³ opslagruimte in roestvrijstalen tanks, 30.000 m2 aan opslagruimte in loodsen en honderd tankwagens. Dekker biedt een breed pakket aan logistieke diensten aan. Het bedrijf profileert zich de laatste jaren nadrukkelijk in de markt als Single Service Provider. Dekker heeft een personeelsbestand van circa 260 FTE en een omzet van ca. € 54 mln.

“Havenbedrijf is blij met de uitbreiding van de Dekker Group. Die past in het beleid van het Havenbedrijf om de Botlek te revitaliseren tot een modern havengebied dat de concurrentie vol vertrouwen aangaat met havens elders in Europa”, aldus Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf Rotterdam.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden