Clicky

 
Transport Online - Benschop: Schiphol gaat boel niet weer volvliegen

Benschop: Schiphol gaat boel niet weer volvliegen

Benschop: Schiphol gaat boel niet weer volvliegen
19-05-2020 23:31 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - De luchtvaart gaat de boel niet weer "volvliegen". Dat zegt directeur Dick Benschop van Schiphol in NRC. "We hebben lessen geleerd uit de periode 2010-2018, die periode is niet goed bevallen." Benschop wil daarom dat de luchtvaart zich gecontroleerd herstelt. Dat moet volgens hem "stapsgewijs, transparant en voorspelbaar voor alle partijen" gebeuren.

Benschop reageert daarmee op de luchtvaartnota van het kabinet die verdere groei mogelijk maakt. Volgens de topman van Schiphol duurt het echter nog wel tien jaar voor Schiphol aan 540.000 vluchten per jaar zit. De afgelopen jaren lag de limiet op 500.000 vluchten en die grens blijft tot 2023 bestaan.

Dat er nu een tijdelijke groeistop is, en de internationale luchtvaart door het coronavirus sowieso platligt, betekent volgens Benschop niet dat Lelystad Airport niet meer open hoeft. "Zodra het verkeer weer aantrekt, zal er weer sprake zijn van schaarste. Ten tweede is de rol van Lelystad Airport niet gekoppeld aan het precieze aantal vluchten op Schiphol. Het gaat om de verdeling, met zakelijk en intercontinentaal verkeer voor Schiphol en vakantievluchten voor Lelystad. De luchthavens hebben elk hun eigen rol."

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden