Clicky

 
Transport Online - Openbaar vervoer tevreden met regels reizigers en medewerkers

Openbaar vervoer tevreden met regels reizigers en medewerkers

Openbaar vervoer tevreden met regels reizigers en medewerkers
19-05-2020 20:05 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - De branchevereniging ov-Nederland, waarin alle openbaar vervoerbedrijven zijn verenigd, is tevreden met de duidelijkheid over de regels in het openbaar vervoer voor zowel reizigers als medewerkers.

"Naast duidelijkheid voor reizigers en medewerkers is er nu ook duidelijkheid voor kinderen die het ov moeten gebruiken voor noodzakelijk reizen", zegt voorzitter Pedro Peters in een reactie op de persconferentie van premier Mark Rutte. "De regels rond toezicht en de handhaving zijn precies zoals door ov-bedrijven bepleit. Zo gaan we het doen, op juridische basis van de WPV (wet personen vervoer 2000). Houden reizigers zich echt niet aan de regels, dan kun je een boete krijgen. Een boete kost 95 euro, zonde van het geld, toch?"

Alle ov-bedrijven in Nederland roepen reizigers op zich aan de regels te houden om een risico op besmetting tot een minimum te beperken. "Hemelvaart staat voor de deur, het wordt mooi weer en veel mensen zijn vrij. Toch vragen we iedereen nog steeds om drukke plekken te vermijden en het openbaar vervoer alleen te gebruiken indien het echt noodzakelijk is. Een uitje naar het strand hoort daar helaas echt nog niet bij", aldus Peters.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats