Transport Online - KLM verruimt vrijwillige vertrekregeling vanwege coronacrisis

KLM verruimt vrijwillige vertrekregeling vanwege coronacrisis

KLM verruimt vrijwillige vertrekregeling vanwege coronacrisis
19-05-2020 18:02 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTELVEEN - KLM verruimt de mogelijkheid voor medewerkers om de luchtvaartmaatschappij vrijwillig en met een financiële vergoeding te verlaten. Door de vrijwillige vertrekregeling bij het bedrijf vanaf 1 juni voor alle medewerkers open te stellen hoopt KLM gedwongen ontslagen in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen of beperken.

KLM neemt naar eigen zeggen liever afscheid van medewerkers die daar zelf voor kiezen dan van collega’s die daar niet vrijwillig voor kiezen. De regeling, die vooruitloopt op noodzakelijke volgende stappen, kan zo ruimte creëren voor KLM-medewerkers die aanblijven.

De coronacrisis heeft een enorme impact op KLM, benadrukt de maatschappij in een verklaring. "De weg van herstel zal naar verwachting lang zijn en we verwachten langdurig minder werk dan voorheen. Vele maatregelen zijn al genomen om KLM door deze ongekend moeilijke periode te loodsen maar het is duidelijk dat er hiervoor nog meer moet gebeuren."

De maatschappij kan rekenen op 2 miljard tot 4 miljard euro aan steun uit Den Haag, in de vorm van garantstellingen en leningen. Maar KLM zal ook met financiële steun van de overheid flink moeten reorganiseren om het hoofd boven water te houden, stelde minister Wopke Hoekstra (Financiën) eerder deze maand al. "Dat kan niet anders als je 90 procent van je omzet kwijt bent."

Als het aan de bewindsman ligt zullen onder meer de topsalarissen omlaag moeten, van zowel management als goed betaalde piloten. Hoekstra wilde niet meegaan in een oproep vanuit de linkse oppositie om juist mensen met een flexcontract extra te beschermen. Hij benadrukte dat het in de huidige crisis niet mogelijk zal zijn alle banen te redden.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions