Clicky

 
Transport Online - Minder inklimmers in Nederlandse havens

Minder inklimmers in Nederlandse havens

Minder inklimmers in Nederlandse havens
19-05-2020 17:31 | Overig | auteur Redactie

HOEK VAN HOLLAND - Het aantal 'inklimmers' is het eerste kwartaal van 2020 aanzienlijk gedaald. Dit jaar hebben tot nu toe 130 vreemdelingen geprobeerd via de havens illegaal het Verenigd Koninkrijk te bereiken. In dezelfde periode vorig jaar ging het om 240 inklimmers. Het merendeel heeft de Albanese nationaliteit, maar ook Afghanen en Vietnamezen wagen de oversteek, meldt de Koninklijke Marechaussee dinsdag.

De Koninklijke Marechaussee controleert intensief met migratiehonden, waardoor ruim 92 procent in Nederland werd onderkend. De daling zette in maart verder door als gevolg van de internationale en nationale maatregelen rondom de coronacrisis. Zo gelden door heel Europa reisbeperkingen en zijn grenzen gesloten.

Hoewel er minder inklimmers zijn, gaan de aangescherpte controles door de Marechaussee onverminderd door. Nog steeds proberen mensen op innovatieve wijze illegaal de oversteek te maken. Zo hield de Marechaussee in Hoek van Holland op 10 mei een 31-jarige Brit aan op verdenking van mensensmokkel. In de laadruimte van zijn bus troffen Marechaussees twee vreemdelingen aan die verstopt zaten in een kast en in een doos.

In Hoek van Holland, Europoort en IJmuiden controleert de Marechaussee de trailers op illegale migratie. Dit gebeurt op basis van informatie, indicatoren en met migratiehonden. Door zoveel mogelijk barrières op te werpen zoals honden en camera’s, is de pakkans op de ferryterreinen de afgelopen jaren verhoogd.

De nieuwe ‘inklimcijfers’ zijn onderdeel van de kerncijfers asiel en migratie die het ministerie van Justitie en Veiligheid vandaag bekend heeft gemaakt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions