Transport Online - Honderden werknemers bij toeteractie Tata Steel om vertrek topman Theo Henrar

Honderden werknemers bij toeteractie Tata Steel om vertrek topman Theo Henrar

Honderden werknemers bij toeteractie Tata Steel om vertrek topman Theo Henrar
19-05-2020 12:00 | Algemeen | auteur Redactie

IJMUIDEN - Honderden werknemers van Tata Steel Nederland doen in hun auto's luid toeterend mee met een 'drive-in- toeteractie' bij het staalbedrijf in IJmuiden vanwege het plotselinge vertrek van directievoorzitter Theo Henrar. Er wordt gevreesd voor groot banenverlies nu Henrar opstapt.

De demonstranten houden de coronamaatregelen in acht, met mondkapjes en gepaste afstand van elkaar. Maandag waren er al spontane werkonderbrekingen bij Tata Steel in IJmuiden na het nieuws over Henrar. FNV-bestuurder Roel Berghuis verklaarde dat de woede over de gang van zaken bij de werknemers enorm is. Er werken ongeveer 9000 mensen in IJmuiden, op het complex van de vroegere Koninklijke Hoogovens.

Henrar kwam eerder met de vakbonden een werkgelegenheidsgarantie overeen, waardoor er volgens FNV in Nederland tot oktober 2021 geen ontslagen zouden mogen vallen. Berghuis heeft de indruk dat de topman niet vrijwillig opstapt maar min of meer gedwongen afscheid neemt, iets dat door het bedrijf zelf wordt tegengesproken. Hij weet niet of er later op de dag nog meer acties komen.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions