Clicky

 
Transport Online - Trump dreigt financiering WHO permanent stop te zetten

Trump dreigt financiering WHO permanent stop te zetten

Trump dreigt financiering WHO permanent stop te zetten
19-05-2020 08:56 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag (lokale tijd) gedreigd de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) permanent te bevriezen, tenzij binnen de komende 30 dagen "substantiële verbeteringen" worden aangebracht.

Washington schortte medio april de financiering van de WHO op omdat het vindt dat China te veel invloed heeft binnen de organisatie. De WHO verloor door het besluit zijn grootste geldschieter. De VS waren jaarlijks goed voor een bijdrage van 400 miljoen tot 500 miljoen dollar.

Maandag tweette Trump beelden van een brief die hij stuurde aan WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus. Daarin informeerde hij de directeur-generaal dat "als de Wereldgezondheidsorganisatie zich niet binnen 30 dagen tot substantiële verbeteringen verplicht, ik mijn tijdelijke bevriezing van financiering door de Verenigde Staten aan de Wereldgezondheidsorganisatie permanent maak. En ons lidmaatschap van de organisatie heroverweeg".

Marionet

Eerder op de dag leek het erop dat Trump de financiering zou hervatten, maar nog twijfelde over de hoogte ervan. "Ik zat te denken aan 40 miljoen dollar, maar sommige mensen vonden dat zelfs nog te veel", zei hij. Trump benadrukte snel meer duidelijkheid te verschaffen. "Ik wilde maandag niet spreken tijdens de digitale bijeenkomst van de WHO. Dat doe ik binnenkort."

Trump haalde wederom uit naar de gezondheidsorganisatie. "Het is een marionet van China. Alles draait daar om China. De WHO heeft slecht werk geleverd."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions